Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Završena serija obuka „Priprema i implementacija projekata“ za zaposlene u lokalnim samoupravama

17.11.2017

U okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“ koji uz finansijsku podršku Evropske unije, realizuje Savet Evrope u partnerstvu sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština, Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ realizovala je seriju obuka za zaposlene u lokalnim samouprava na temu „Pripreme i implementacije projekata“.

Trodnevne obuke su tokom oktobra i novembra meseca održane u Šapcu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Požarevcu i Pančevu. Na njima je učestvovalo ukupno 108 zaposlenih u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i ustanovama iz ukupno 29 gradova i opština Mačvanskog, Srednjebanatskog, Sremskog, Braničevskog i Južnobanatskog okruga.

Cilj obuka bio je unapređenje znanja i veština zaposlenih u oblasti pripreme i implementacije različitih donatorskih projekata, odnosno doprinos unapređenju apsorpcionih kapaciteta lokalnih samouprava u celini. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa osnovama projektnog ciklusa, usvoje ključne alate i metodologije za pripremu projektnih predloga i dobiju odgovore na različita praktična pitanja iz ove oblasti. Pored ličnog i profesionalnog usavršavanja, istraživanje mogućnosti za različite aktivnosti kroz među-opštinsku i među-sektorsku saradnju tokom održavanja obuka, predstavlja dodatnu vrednost ovih radnih susreta.

Učesnici su obuke ocenili kao izuzetno korisne i istakli potrebu kontinuiranog održavanja sličnih edukativnim događaja i u budućnosti, kroz koje bi imali priliku da se dodatno usavršavaju u oblasti pripreme i implementacije projekata.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.