Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Uspostavljen novi regionalni brend

16.03.2023

U okviru projekta „Od Lokalnog pazara do Lokalne trpeze“ koji je od juna 2022. do marta 2023. godine sprovodila Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, tokom poslednjih meseci aktivnosti su bile usmerene na uspostavljanje novog regionalnog brenda „Lokalni zalogaj“. 
„Lokalni zalogaj” predstavlja jedinstveni regionalni brend koji okuplja mrežu proizvođača autentičnih lokalnih proizvoda i ugostitelja kod kojih možete da degustirate lokalna jela pripremljena delimično ili u potpunosti od lokalnih namirnica. Cilj ove mreže je da pospeši povezivanje proizvođača i ugostitelja, razvija i promoviše autentične lokalne proizvode i gastronomiju, odnosno unapređuje regionalnu ponudu gastro-turizma. Članovi mreže „Lokalni zalogaj“ moći će takođe besplatno da koriste novorazvijenu Android aplikaciju koja će im omogućiti bolju povezanost i efikasniju poslovnu komunikaciju, kao i 14 novih recepata koji su razvijeni na osnovu tradicionalne gastronomije i ponude autentičnih proizvoda iz regiona Braničevo-Podunavlje.  
U realizaciju projekta je bilo uključeno preko 30 korisnika – ugostitelja i proizvođača hrane iz Regiona, koji su imali priliku da iskoriste različite oblike podrške, poput:  obuka iz oblasti poslovnog planiranja, marketinga i turizma, stručnog mentoringa, promocije na društvenim mrežama i poslovnog povezivanja unutar Regiona. Za 11 korisnika je nabavljena i oprema ukupne vrednosti preko 2 miliona dinara, koja će im poslužiti da unaprede svoju proizvodnju i usluge. 
U narednom periodu, aktivnosti RRA „Braničevo-Podunavlje“ biće usmerene na dalji razvoj „Lokalnog zalogaja“ kao jedinstvenog regionalnog turističkog proizvoda, širenje i jačanje regionalne mreže proizvođača i ugostitelja, kao i promociju tradicionalne gastronomije i autentičnih lokalnih proizvoda hrane i pića. 

Galerija

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.