Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Prvi regionalni sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II

29.09.2020

                                               

U ponedeljak, 28.09.2020. je u Hotelu Kragujevac održan prvi regionalni sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II. Sastanku su pored predstavnika Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) koji vodi implementaciju bili i predstavnici partnera tj. regionalnih razvojnih agencija iz Niša, Leskovca, Zaječara, Kragujevca i Požarevca.

Neke od tema sastanka su bile osvrt na prethodni period implementacije kao i aktivnosti koje predstoje do kraja godine. Direktor kragujevačke agencije, Nenad Popović je prisutnima prezentovao 2 upitnika koje je pripremila njegova RRA, od kojih je jedan namenjen za mapiranje direktnih investicija dijaspore na teritoriji koju pokriva projekat, a drugi je namenjen lokalnim samoupravama koje mogu obezbediti raspoložive osnovne podatke o dijaspori i investicijama iz dijaspore. Cilj je da se na osnovu dobijenih informacija u narednom koraku pristupit detaljnom istraživanju i programiranju dalje podrške investitorima i lokalnim samoupravama.

Projekat Link Up! Serbia II finansira Austrijska razvojna agencija (ADA), sredstvima Austrijske razvojne saradnje (ADC) u iznosu od 1,669,454 miliona evra. Projekat se bavi razvijanjem poslovne saradnje sa srpskom dijasporom kroz podršku investicijama, partnerstva firmi iz dijaspore i domaćih malih i srednjih preduzeća, i podršku lokalnim samoupravama u predstavljanju investicionih potencijala.

Sastanak je održan uz pridržavanje svih propisanih preventivnih mera za sprečavanje širenja virusa Covid19.

                      

 

          

 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.