Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Projekat „Upravljanje imovinom - korist za sve

11.05.2015

U periodu od 6. marta do 30. aprila 2015. godine, u okviru aktivnosti predviđenih programom EU Exchange 4, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), sprovela je Konkurs za izbor najboljeg projekta realizovanog u okviru EU EXCHANGE 4 grant šeme u kategorijama:

1. ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE - Upravljanje otpadom
2. LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ - Upravljanje imovinom i Poljoprivredna poslovna saradnja
3. SOCIJALNA ZAŠTITA - Usluge socijalne zaštite za stariju populaciju

U okviru 2. Kategorije, Lokalni ekonomski razvoj, pobedio je projekat „Upravljanje imovinom – korist za sve“ koji je pripremila Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ doo, a po oceni komisije vrlo uspešno implementirao Grad Požarevac u partnerstvu sa opštinama Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac, Petrovac na Mlavi, Kučevo i Žagubica.

Da podsetimo, projekat je imao za cilj evidentiranje i upis prava javne svojine sa teritorije partnerskih opština, uspostavljanje jedinstvene baze podataka, povećanje transparentnosti u korišćenju imovine, unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja i podsticaj preduzetništva, kao i podizanje na najviši nivo upravljanje imovinom grada i partnerskih opština u skladu sa Zakonom o javnoj svojini. Ukupna vrednost projekta je 219.147, 90 eura.

Lista nagrađenih projekata:

1. Projekat „Upravljanje imovinom - korist za sve", koordinator Grad Požarevac, u kategoriji - LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ
2. Projekat „Bez divljih deponija", koordinator Opština Bajina Bašta, u kategoriji - ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE
3. Projekat „Izgradnja održivih usluga, poslova i organizacija", koordinator Opština Žabari, u kategoriji - SOCIJALNA ZAŠTITA

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.