Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

PROGRAMI MINISTARSTVA PRIVREDE ZA 2023. GODINU

26.05.2023

Na 56. sednici Vlade Republike Srbije usvojena je uredba o utvrđivanju Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2023. godini.

Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu za realizaciju projekta Podrška razvoju preduzetništva opredeljena su sredstva u iznosu od 1.982.499.000 dinara, od čega je 900.000.000 dinara namenjeno za realizaciju Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2023. godini.

Pravo da se prijave na javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije imaju preduzetnici, mikro, mali i srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre, a koji imaju zvanične finansijske izveštaje za prethodne dve godine u kojima nije iskazan neto gubitak.

Takođe, na sednici Vlade doneta je i uredba o utvrđivanju Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade u 2023. godini za čiju svrhu je opredeljeno 300.000.000 dinara.

Cilj Programa je podsticanje razvoja preduzetništva i održivog ekonomskog razvoja, odnosno povećanje broja privrednih subjekata, podrška početnicima za otpočinjanje samostalnog poslovanja, podrška mladim preduzetnicima i podsticanje zapošljavanja.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za finansijsku podršku novoosnovanim preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva, kao i novoosnovanim preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije pet godina u odnosu na godinu podnošenja zahteva, a čiji je osnivač i zakonski zastupnik fizičko lice starosti do 35 godina.

Javni pozivi će biti raspisani u junu.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.