Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Pripremljen Nacrt Regionalne strategije ruralnog razvoja za Braničevo-Podunavlje

19.07.2016

Požarevac, 19. jul 2016.

Uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, Regionalna razvoja agencija „Braničevo-Podunavlje“ privodi kraju implementaciju projekta Evropeizacija lokalnih politika u oblasti ruralnog razvoja. Kao jedna od ključnih komponenti projekta predviđeno je unapređenje politika na regionalnom nivou i jačanje regionalne saradnje u ovoj oblasti, i to kroz definisanje regionalnog strateškog plana ruralnog razvoja.

Tokom protekla 4 meseca, preko 70 predstavnika različitih javnih institucija, organizacija civilnog sektora, poljoprivrednih gazdinstava, privrede i drugih zainteresovanih strana iz celog regiona Braničevo-Podunavlje, aktivno je učestvovalo u sastancima, prezentacijama i diskusijama na teme iz oblasti ruralnog razvoja. Rezultat ovog procesa je pripremljen Nacrt Regionalne strategije ruralnog razvoja za region Braničevo-Podunavlje 2016.-2020. koji identifikuje ključne prioritete i ciljeve našeg Regiona u oblasti razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Nacrt Strategije je od danas predmet procesa javnih konsultacija - putem elektronske pošte dostavljen je na preko 200 adresa različitim zainteresovanim stranama, a narednih nedelja biće organizovane i javne prezentacije na više lokacija u Regionu. Pozivamo ovim putem sve zainteresovane građane, da nam najkasnije do petka, 05. avgusta dostave svoje komentare i sugestije na adresu elektronske pošte: ivana.antonijevic@rra-bp.rs i na taj način doprinesu kvalitetu dokumenta, koji će poslužiti kao osnov za dalje aktivnosti vezane za unapređenje života u ruralnim sredinama našeg Regiona.

Po završetku javne rasprave, finalni predlog Strategije biće tokom avgusta meseca dostavljen članovima Skupštine Regionalne razvojne agencije na usvajanje, nakon čega sledi i zajednički rad na njenoj implementaciji.

Nacrt Strategije možete preuzeti OVDE.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.