Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Odobren projekat “Unapređenje nautičkog turizma na Dunavu kroz planiranje i umrežavanje - DANTE”

10.11.2015

Zahvaljujući tehničkoj pomoći za projekte Dunavskog regiona TAF-DRP, a u okviru EU Dunavske Strategije, Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” započela je implementaciju projekta “Unapređenje nautičkog turizma na Dunavu kroz planiranje i umrežavanje - DANTE”, koji je odobren u okviru 3. Poziva za dostavljanje projekata.

Projekat se realizuje na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje i primarno se odnosi na gradove i opštine na Dunavu – Smederevo, Požarevac/Kostolac, Veliko Gradište i Golubac, a predviđeno je da traje 6 meseci.

Projekat ima za cilj da doprinese razvoju međunarodnog nautičkog turizma na Dunavu, naročito u smislu poboljšanja dostupnosti turističkih atrakcija i turističke infrastrukture u BP regionu kao dela međunarodne rečne plovidbe.

Opšti cilj doprinosi održivom razvoju turizma i povezivanja u Donjem Podunavlju, što će se i ostvariti implementacijom specifičnih ciljeva:

1. Podrška razvoju održivog nautičkog turizma u BP regionu kroz adekvatno planiranje,

2. Promocija održivog nautičkog turizma kao deo međunarodnog turističkog proizvoda na Dunavu i umrežavanje sa Dunavskim zemljama,

3. Promocija održivog korišćenja i upravljanja Dunavom u sektoru turizma.

Očekivani rezultat je izrađena Studija izvodljivosti kao osnovni dokument za sistematsku pripremu raznih infrastrukturnih i turističkih projekata koji će povećati plovnost i korišćenje Dunavskog plovnog puta, poboljšati dostupnost turističkih lokaliteta i prirodnih atrakcija, poboljšati ukupnu turističku ponudu i promociju održivog upravljanja Dunavom. Projekat takođe predviđa i unapređenje komunikacije i saradnje sa svim relevantnim nacionalnim i međunarodnim institucijama i organizacijama, sa ciljem većeg povezivanja u oblasti nautičkog turizma, kao i pripremu Akcionog plana i baze projektnih ideja.

Projekat predviđa uključivanje lokalnih aktera koji svojim poslovnim aktivnostima doprinose održivom razvoju, razvoju turizma i razvoju turističke i druge infrastrukture, kao i svih zainteresovanih strana.

Više o TAF-DRP: www.danube-capacitycooperation.eu
 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.