Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Nastavak regionalnog projekta iz oblasti ruralnog razvoja

03.10.2016

Zahvaljujući podršci Fondacije za otvoreno društvo, Srbija, Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” će i u narednom periodu realizovati niz aktivnosti u oblasti ruralnog razvoja, a u okviru projekta „Regionalna platforma za ruralni razvoj – Braničevo-Podunavlje u korak sa EU“.

Projekat se realizuje na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje, a predviđeno je da traje do 30. juna 2017. godine.
U prethodnom periodu, realizovano je niz edukacija i javnih događaja u kojima je učestvovalo preko 200 zainteresovanih strana iz Regiona, ali i iz cele Srbije.

Ove aktivnosti doprinele su unapređenju informisanosti o različitim aspektima EU, nacionalnih i lokalnih politika ruralnog razvoja, poput procesa pregovora o pristupanju Srbije u EU, među-sektorske saradnje, mogućnosti podrške razvoju poljoprivrede i ruralnom razvoju na lokalnom nivou i dr.

Kroz realizaciju projektnih aktivnosti, unapređena je komunikacija sa sličnim inicijativama u Srbiji i različitim relevantnim institucijama i organizacijama na nacionalnom nivou. Jedan od ključnih rezultata zajedničkog rada predstavnika različitih institucija i sektora iz Regiona, predstavlja i pripremljena Regionalna strategija ruralnog razvoja za period 2016-2020. kao osnovni dokument za konkretnije korake i inicijative.
Nastavak projekta posebno se fokusira na vertikalno i horizontalno umrežavanje i nastavak jačanja kapaciteta svih zainteresovanih strana BP regiona za aktivno učešće u procesima približavanja EU u oblasti ruralnog razvoja. Predviđena je realizacija niza edukacija i javnih događaja u svrhu informisanja i promocije aktuelnih tema u oblasti ruralnog razvoja, povećanje informisanog učešća različitih aktera iz Regiona i cele Srbije u aktuelne reformske procese na nacionalnom nivou i pregovore o članstvu Srbije sa EU u oblasti ruralnog razvoja.

Fokus projekta će biti i na efikasnijem sprovođenju politika ruralnog razvoja RS na regionalnom nivou kroz izradu Akcionog plana za sprovođenje Regionalne strategije ruralnog razvoja i dizajniranje konkretnih regionalnih projektnih predloga u ovoj oblasti od strane različitih partnerskih inicijativa, koji bi bili promovisani kod različitih donatora. Jedna od ključnih aktivnosti predviđa i uspostavljanje Regionalne platforme za ruralni razvoj, koja će kao multi-sektorsko telo imati funkciju regionalnog think-thank-a u oblasti ruralnog razvoja.
Projekat predviđa aktivno uključivanje kreatora lokalnih politika i zaposlenih u lokalnim samoupravama, organizacija civilnog društva i vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, predstavnika zadruga, preduzetnika i MSP koji svojim poslovnim aktivnostima doprinose ruralnom razvoju, kao i svih zainteresovanih strana iz regiona Braničevo-Podunavlje.
Kontakt osoba za dodatne informacije:
060/5 100 500, ivana.antonijevic@rra-bp.rs

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.