Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

IZABRANI KORISNICI PROGRAMA PODRŠKE U OBLASTI STANDARDIZACIJE I MARKETINGA ZA MSP I PREDUZETNIKE U SEKTORU PRERADE MLEKA I PROIZVODNJE SIREVA

26.06.2020

26.06.2020

U okviru projekta "Najbolje iz BP", RRA "Braničevo-Podunavlje" realizovala je Javni poziv za učešće u Programu podrške u oblasti strandardizacije i marketinga za MSP i preduzetnike u sektoru prerade mleka i proizvodnje sireva iz regiona Braničevo-Podunavlje. Cilj ovog Programa je da pomenutim privrednicima pruži finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 800.000,00 RSD bespovratnih sredstava za  unapređenje procesa proizvodnje, kvaliteta i plasmana proizvoda.

U periodu od 20. maja 2020. do 10. juna 2020. godine, na Poziv su mogli da se prijave aktivni preduzetnici i MSP koji se bave preradom mleka i proizvodnjom sireva u regionu Braničevo-Podunavlje. Moguće je bilo prijaviti se za podršku u smislu usluga ili investicija u opremu koje direktno doprinose unapređenjima u oblasti strandardizacije/sertifikacije, marketinga postojećih i/ili novih proizvoda, i unapređenja poslovnih/tehnoloških procesa u skladu sa savremenim standardima poslovanja u sektoru ili razvoj novih proizvoda.  

Ukupno je pristiglo 6 prijava prosečne vrednosti 133.000,00 RSD, za nabavku različite opreme neophodne za usaglašavanje sa HACCP standardom i propisima u oblasti bezbednosti hrane i  osavremenjavanje proizvodnih procesa. Svih 6 prijava je pozitivno ocenjeno i odobreno sledećim korisnicima: Friendly food 2016 i Mlekara Markovac iz Velike Plane, Braća Radenković doo iz Petrovca na Mlavi, Mil fej doo iz Velikog Gradišta, JLT Zlatiborac doo i Sirana Jovanović iz Smedereva. Zahtevana oprema će biti pribavljena u narednom periodu putem javnih nabavki dostavljena korisnicima, kojima ovom prilikom čestitamo!

Inače, projekat „Najbolje iz BP – Podrška preduzećima za proizvodnju mlečnih proizvoda u regionu Braničevo-Podunavlje“ implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Cilj Projekta je da preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima u sektoru prerade mleka koji su registrovani i posluju na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje, pruži različite vrste usluga podrške na osnovu kojih će biti u mogućnosti da unaprede svoje poslovanje i kvalitet proizvoda, odnosno da se bolje pozicioniraju na domaćim i stranim tržištima.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.