Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Drugi regionalni sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II

05.11.2020

                                                  

U sredu 04.11.2020. godine u Gradskoj upravi Požarevac održan je 2. Regionani sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II.

Sastanak je bio organizovan iz dva dela, gde su u prvom delu sastanka učešće pored predstavnika RRA BP i članova ICMPD tima, uzeli predstavnici 3 pilot opštine sa teritorije Braničevo-Podunavlje kao i predstavnici biznis sektora koji imaju u planu internacionalizaciju svog poslovanja ili se već bave izvozničkim poslovima. Prisutnima je predstavnik ICMPD tima predstavio Poslovni Hab dijaspore kao i onlajn platformu koja je u pripremi. Takođe, projektni tim je želeo da od predstavnika biznis sektora dobije povratnu informaciju koji su to izazovi sa kojima se suočavaju u svom poslovanju u pogledu internacionalizacije svog poslovanja i na koji način projekat može da planira i kreira buduću podršku ka biznis sektoru.

Na drugom delu sastanka učešće su uzeli pored domaćina RRA BP i predstavnici ostalih partnera na projektu Regionalnih agencija iz  Kragujevca, Leskovca i Zaječara. Menadžer projekta Link Up! Serbia II, Marko Pavlović je napravio osvrt na prethodni period implementacije i aktivnosti koje predstoje do kraja godine, kao i ostala tekuća pitanja od značaja za implementaciju projekta. Predstavnik RRA BP, Miloš Najčević je prezentovao nacrt Strateškog i metodološkog okvira za sagledavanje lokalnih potencijala i ključnih aspekata za podsticanje angažovanja dijaspore od strane lokalnih samouprava i MSP sektora, na kojem je Agencija radila u prethodnom periodu, a koji bi trebao da posluži svim zainteresovanim stranama radi osnaživanja veza sa dijasporom.

Projekat Link Up! Serbia II finansira Austrijska razvojna agencija (ADA), sredstvima Austrijske razvojne saradnje (ADC) u iznosu od 1,669,454 miliona evra. Projekat se bavi razvijanjem poslovne saradnje sa srpskom dijasporom kroz podršku investicijama, partnerstva firmi iz dijaspore i domaćih malih i srednjih preduzeća, i podršku lokalnim samoupravama u predstavljanju investicionih potencijala.

Sastanak je održan uz pridržavanje svih propisanih preventivnih mera za sprečavanje širenja virusa Covid19.

                 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.