Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

BESPLATNA USLUGA MENTORINGA ZA SEKTOR PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE

18.05.2020

BEOGRAD – 18. maj 2020. godine – Razvojna agencija Srbije (RAS) je nakon proglašenja vanrednog stanja produžila trajanje Javnog poziva za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije, koji je deo programa RAS i JICA „Uspostavljanje i promocija usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu-faza 2“, do 10. juna 2020. godine.


Cilj ovog programa jeste unapređenje poslovnog ambijenta i podrške nesmetanom razvoju mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika (MMSPP) koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike. 

Javni poziv će biti otvoren do 10. juna, ukupan budžet znosi 3.500.000,00 dinara, a krajnji rok za završetak pružanja standardizovane usluge mentoring je 20. novembar 2020. godine.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije (RAS), razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Mentoring je besplatna usluga, koju mogu koristiti mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici (MMSPP), a zainteresovani korisnici dobijaju sveobuhvatnu podršku (u trajanju od 25 do 50 sati) kroz individualni pristup u samoj kompaniji. Vlasnik i/ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge razvijaju i sprovode akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata.
Mentorin uslugu pruža 70 sertifikovanih mentora iz 17 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

Pravo na učešće u Programu imaju MMSPP koji ispunjavaju sledeće uslove:
•    da su registrovani na teritoriji Republike Srbije pre februara 2017. godine;
•    da obavljaju delatnost u okviru jednog od sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike 
•    da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
•    da su u većinskom privatnom vlasništvu;

Do sada je  2.500 korisnika koristilo, izrazilo zadovoljstvo i ocenilo da im je  usluga  mentoringa pomogla u poslovanju.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama (ARRA) sa naznakom: Prijava za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije.

Javni poziv, Uputstvo i obrasci za prijavu dostupni su na sajtu RAS, www.ras.gov.rs,  kao i na internet  stranama nadležnih akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

Za detaljnije informacije možete se obratiti akreditovanim razvojnim agencijama i  Razvojnoj agenciji Srbije na e-mail: mentoring4sektora@ras.gov.rs ili na broj telefona: 011/3398809.

Javni poziv možete pogledati na LINKU

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.